2016.01.24 07:24
Agnieszka Maciąg buraki kroi grubo

W przepisie na kwas burakowy Agnieszka Maciąg pisze: "Do dużego kamionkowego garnka wkładam cienko obrane i grubo pokrojone buraki (aby były ciężkie i żeby nie wypływały na wierzch)". (źródło: http://agnieszkamaciag.pl/genialny-zakwas-z-burakow-domowej-roboty/). Na pierwszy rzut oka brzmi to jak oczywista bzdura: czemu grubiej pokrojone buraki miałyby być mniej skłonne do wypływania? Ale po chwili przemyślenia myślę: hm, a może naprawdę tak jest? Wiecie czemu mogłoby tak być, no nie?


komentarze:
2016.01.24 15:58 jfedor

Ja nie wiem. Dlaczego?


2016.01.24 18:16 Piotrek

Moje wyjaśnienie koduję w rot13, bo może ktoś zechce sam się pozastanawiać: Jfxnmójxn: wnx gra xjnf ohenxbjl oęqmvr srezragbjnł, gb oęqą fvę an avz ebovć oąoryxv. V pb, grenm whż jvrfm, pb fvę oęqmvr qmvnłb? Wrśyv avr, gb cemrpmlgnw zbwr qnyfmr jlwnśavravr. Xgóertb avr zbtłrz whż mnxbqbjnć j ebg13, bpmljvśpvr, jvęp mnxbqbjnłrz j ebg47 (baynwabjl xbajregre manwqmvrfm gh: uggcf://ebg47.arg/ ): }@ : ;2< Rę 3ą36=<: 3ę5ą NPXW4X6N:2ć Q:ę 5@ <2U2ł<óU 3SP2<2 : 4:ą8?ąć ;6 U 8óPę] k :=@ść 3ą36=<óU 3ę5X:6 NP@N@P4;@?2=?2 5@ :2PóU <2U2ł<óU[ 2 4:ęż2P RW49 <2U2ł<óU 3SP2<2 3ę5X:6 NP@N@P4;@?2=?W 5@ QX6ś4:2?S P@X>:2PóU <2U2ł<óU] (:ę4 >:6;QX6 <2U2ł<: 3ę5ą >@4?:6; 4:ą8?:ęR6 U 8óPę]


2016.01.24 18:35 Piotrek

Uz. N pvrxnjr, tqlolz gnx qnyrw pupvnł mnfmxnghłxbjnć?



ksywa:

tu wpisz cyfrę cztery: (tu wpisz cyfrę cztery: (to takie zabezpieczenie antyspamowe))

komentarze wulgarne albo co mi się nie spodobają będę kasował


powrót na stronę główną

RSS