2007.11.19 15:10
zrób se sam - kisiel rumiankowy
Spróbuj: gotujesz wodę w garku. Jak zawrze, wrzucasz herbatę rumiankową w saszetkach. Słodzisz. Jak naciągnie, wyciągasz. W kubku rozrabiasz kilka łyżek mąki ziemniaczanej wodą. Wlewasz to do garnka mieszając. Robi się pyszny kisiel. Można jeść sam albo ze śmietaną.
komentarze:
2007.11.21 20:17 UlaS
Potiwerdzam, dobry ten kisiel. Trzeba tylko odczekać, aż nie będzie gorący, bo parując oddaje rumiankowo-ziołowy zapach. Ja tam nie przepadam za zapachem ziółek, ale kisiel jest aksamitny i dobrze smakuje. Zamiast jeść coś plastikowego minutkowego od Winiar zrób sobie kisiel rumiankowy :)
2007.11.29 13:50 Piotrek
Yo estudio español y por eso voy a traducir mensajes de mi blog en Español. Este mensaje significa:
Haz un kisiel de manzanilla
Kisiel es un plato polaco. Kisiel parece jalea, pero contiene no gelatina, pero harina de patatas (almidón) (es como un budín con agua en vez de leche).
Hierve agua en la olla. Pone un poco de manzanilla y azucar. En la taza mezcla un poco de harina de patatas con agua. Pone esta mezcla en la olla con agua y manzanilla. Finito.
2011.11.24 14:59 Epablito
No i po latach - zrobilem, doprawiając sokiem z pigwy. Pyszny!
2011.11.26 09:30 Piotrek
O, jak miło! Spróbuję i ja z tym sokiem. Tylko skąd go wziąć?
2011.11.27 09:51 Ula
gdybyśmy chodzili na działkę częściej, sama bym Ci zrobiła :) rośnie to to koło płotu i kłujeeee!
powrót na stronę główną
RSS