2008.04.18 13:49 kuchnia młodzieżowa - rosół z jajek

Kiedy nie ma za dużo w lodówce, a przyjdą goście, można im przyrządzić słynny rosół z jajek. Jak się gotuje jajka na twardo, to ta woda, co zostanie, to jest właśnie rosół z jajek. Ten przepis zdradził mi Tasman z Augustowa.

komentarze:
2008.06.02 03:26 qixu

kolega moj jak mieszkal w Anglii u cyganow to sobie chcial zrobic jajko na miekko, a stara cyganka gotowala rosol. On wstawil wode do rondelka a cyganka mowi, daj daj bo juz rosol prawie gotowy - i wrzucila jajko do rosolu a po kilku minutach oddala ugotowane.

a rosol sie dalej robil.



ksywa:

tu wpisz cyfrę cztery: (to takie zabezpieczenie antyspamowe)

komentarze wulgarne albo co mi się nie spodobają będę kasował


powrot na strone glowna

RSS